Blogpagina Debbie

S ’nachts voor wakker maken ….

S ’nachts voor wakker maken ….

De Brasserie is sinds donderdag gesloten voor bezoek nadat een paar weken geleden de afdeling waar Mama Mia woont ook een weekje dicht was door een Corona besmetting. En ik snap het als dat nodig is om erger te voorkomen. We moeten het namelijk samen doen … en dat kan uiteraard niet zonder ons ( allemaal )

Terug naar de Brasserie … ik zat er recent met Mama Mia aan een heerlijk gebakje. Zij … want ik sla steevast over .. ik zou echt dichtgroeien maar zij genoot er weer zichtbaar van.

Een heerlijk gebakje van Molendijk… ja een heel goeie bakker concludeerde ze …. Wil je echt niet een stukje ? En zo’n keer of vier tijdens mijn bezoekje werd de vraag gesteld …schattig en ook heel lief bedoeld. Nee hoor ma neem jij maar lekker.

Ik hou niet zo van gebakjes en ik word anders te dik ook. Nee kind je bent toch nog zo slank. Leuke jurk trouwens. Staat je goed. Heel leuk. ( heb je ooit wat complimenten nodig ? een bezoekje aan haar is dan echt aan te bevelen )

Zoekend naar gesprekstof… want anders blijven we het hebben over het gebakje en mijn leuke jurk.

Zeg ik … jij bent dol op gebakjes he… is dat wat je het allerlekkerste vindt ? Kunnen ze je daar s ’nachts voor wakker maken ? En ik zie aan haar reactie dat ze het niet begrijpt…. Nee, neee hoor nee nee mompelt ze en ze kijkt naar de tuin.

Nee ik bedoel wat vind jij nou het allerlekkerst ? En dat ze je daar 'snachts voor wakker kunnen maken is een uitdrukking. Vind je gebakjes het allerlekkerst ? Neeuh zegt zegt.. die zijn wel lekker maar niet om wakker voor te maken.

Wat vind je dan nog meer lekker… jahhh dat weet ik eigenlijk niet. Kroketten vind je ook lekker toch ? Jaaah jah ja zeker hoor die zijn ook lekker.

Vroeger maakte ze uitgebreide Indische rijsttafels, wildschotels, zwezerik, Canard à l'orange, je kon het echt zo gek niet verzinnen of we aten het … er gingen levende kreeften de pan in ( en ja dat is best zielig ik weet het ) en er kwamen gegratineerde oester uit de oven.

Lekker eten werd er bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Uren tafelen onder het genot van gezellig gezelschap en mooie muziek aan mooi gedekte tafels.

Ze zijn weg die herinneringen merk ik en alleen het hier en nu is tijdens ons gesprek over. Een heerlijk gebakje… dat gelukkig wel. Maar vannacht hoeven ze haar daarvoor niet wakker te maken.

Ik ben dol op toko zeg ik. Een heerlijke Indische rijsttafel daar kunnen ze mij s nachts voor wakker maken. Wellicht roept dat iets wakker…. En het is helemaal waar ook…. Ik ben gek op Indisch eten daar kunnen ze me s ‘nachts voor wakker maken.

Nou dan gaan we dan doen reageert ze resoluut … Dat zou echt leuk zijn antwoord ik vrolijk en samen lachen we erom.

Dit is trouwens echt een heerlijk gebakje zegt ze. Mooi! antwoord ik