Blogpagina Debbie

Dochters in een voorbeeldfunctie

Het is voor geen enkele dochter goed om als een prinsesje behandelt te worden …. Ook niet voor prinsesjes denk ik persoonlijk.

Willem Alexander lijkt me best een sympathieke vent en Maxima is echt een prachtige dame en ze hebben ook drie leuke frisse dochters. Tot zo ver niets mis mee en geen enkel probleem….

Maar daar waar de gemiddelde dochters bikkelen in baantjes, vakken vullen naast studies, te maken krijgen met studieschulden en met hun salaris na afloop van hun studie niet of nauwelijks op de woningmarkt terecht kunnen gaat het als ik het vanaf een afstandje beoordeel bij de dochters van Oranjes allemaal wel heel erg gemakkelijk.

Een nieuw familiebootje in het voorjaar, een privé vliegtuig voor een reisje naar hun huisje in Griekenland, Amalia na haar 18e verjaardag uitzicht op een toelage van 1,6 miljoen euro en daarvan geldt 296.000 euro als inkomen.

Enig idee wat een “ gewone gemiddelde “ maar ook best erg leuke andere dochter verdient in het ziekenhuis ? Of in de begeleiding van jongeren met een beperking ? Enig idee wat een dochter verdient in de supermarkt ? Of in een andere winkel ? Enig idee wat een politieagente in opleiding verdient ? Of een starter in de kinderopvang? Enig idee wat een dochter nu mist aan inkomsten van haar weekendbaantje in de horeca ? Enig idee wat een starterswoning kost of waar je die überhaupt kunt vinden ?

Iedere ouder gunt zijn of haar dochter het allerbeste en een zorgeloos leven. En wat zou het heerlijk zijn als alle Hollandse prachtige dochters het goed maken, lekker kunnen varen met een bootje en heerlijk vakantie kunnen vieren, financieel onafhankelijk kunnen zijn, een klein huisje kunnen kopen, hard werken en iets betekenen voor ons Land.

Met het laatste zit het met de meeste gewone dochters wel goed!

En misschien zijn dat wel de echte voorbeelden die we nodig hebben. En moeten we die niet meer waarderen ?

Op paleis Huis ten Bosch is de vlag gehesen … de Koning, Koningin en de prinsesjes zijn weer thuis.

Ik ben vooral trots op alle dochters in voorbeeldfuncties … die ook zonder bemoeienis van de pers en kritiek prima en helemaal zelf inschatten wat wel en niet kan, wat ze moeten doen en ook waar ze nodig zijn.

Met vlag en wimpel geslaagd!! Onze ‘’gewone “dochters die als echte voorbeelden gewoon blijven bikkelen in ons land.

** net zo trots op alle zoons uiteraard die zich niet als prinsjes gedragen maar gewoon doen wat ze moeten doen