Blogpagina Debbie

Ouder worden

Ouder worden hoe vindt u dat ? Ach … ik zag het al wel een tijdje aankomen 😉 ( orgineel is net iets anders en van Wim Kan )

Ik werd recent een jaartje ouder … 53 …. Iedereen die ouder is denkt …dat is nog lekker jong.
Iedereen die jonger is denkt ….maar dat is al best wel oud.

Gezien de toenemende vergrijzing en de huidige levensverwachting zijn er best veel mensen ouder en mag en kan ik me dus nog best af en toe lekker jong voelen. Op de tijdlijn van 0 naar de gemiddelde levensverwachting ben ik als we eerlijk zijn natuurlijk al wel een flink stuk op weg en laten we ( of ik in dit geval ) eerlijk blijven…dat zie ik gebeuren in de spiegel en dat voel ik ook af toe al wel. Niet dat ik er ontevreden over ben maar ik ben geen 20 meer en dat vijftig het nieuwe dertig is… is echt heel lief verzonnen maar of het helemaal zo is ;-)

Als ik kijk naar leeftijdsgenoten en iets ouderen gaat iedereen een beetje anders om met ouder worden. Waar de klokken wel gelijk in dezelfde snelheid doortikken ontstaan er echt verschillen in manieren waarop mensen ouder worden, hoe ze eruit zien en of ze het wel of niet moeilijk vinden en hoe ze kijken naar de toekomst.

De een is al opgebrand voor zijn pensioen de ander start op zijn 70e met een nieuwe uitdaging.
De een geniet zichtbaar van een echte oma of opa rol, de ander doet er werkelijk echt alles om te voorkomen dat mensen zien dat ze ouder worden.

Ik ben nog een beetje zoekende … ik heb nog geen kleinkinderen en heb echt een hekel aan cosmetische ingrepen en aan de sportschool trouwens ook. Ik maak mezelf blij met lachrimpels ipv zeurrimpels en daar stopt mijn invloed eigenlijk ook wel.

Ik hoor mensen die per jaar, maand en dag aan het uitrekenen zijn wanneer ze met pensioen mogen. Ik moet nog 8 jaar, drie maanden en 6 dagen… hoor ik dan …eerlijk ik word al moe ( en oud ) bij dat idee. Ik snap best dat je er in de laatste periode ( of als er concreet iets veranderd ) mee bezig bent met zo'n grote verandering in je leven maar zonder aanleiding echt al jaren uitkijken naar je pensioen daar zou ik persoonlijk geen energie van krijgen.

Ik mag namelijk nog minstens 14 jaar en misschien laat ik me daarna wel omscholen en zoek ik gewoon een andere leuke uitdaging.
De huidige presidentskandidaten van de V.S. zijn namelijk 71 en 74 las ik vanmorgen.

71 en 74 dat klinkt als best oud ( omdat ik jonger ben ) ik ken ze niet en weet ook echt niet of het de beste kandidaten zijn maar op die leeftijd zo vol energie aan zo’n pittige klus willen en kunnen beginnen dat klinkt voor mij wel hoopgevend met betrekking tot ouder worden… en of ze winnen wel of niet ... ze boffen allebei al wel. Gezond genoeg voor de job en energie genoeg voor de job ... dat is op zich al echt geluk en grote winst toch ...