Blogpagina Debbie

Niet normaal …

Niet normaal …

Terwijl de ene groep onderweg naar het overvolle strand en in een drukke koopgoot naar agenten schreeuwt laat ons normaal doen!

Denkt een andere groep ( maar misschien zonder lawaai te maken ) laat ze alsjeblieft normaal doen.

En wat is dan normaal ? Wat vorige jaar gewoon was is net nu even anders …. de een trekt dat beter dan de ander … en eerlijk is eerlijk …. het wordt allemaal ook een heel stuk eenvoudiger als je zoals ik op mijn leeftijd rustig ( en zonder kleine kinderen om je heen ) vanuit huis kunt werken en na afloop een lekker tuintje hebt waar je samen of met een klein groepje gezellige mensen op gepaste afstand van elkaar kunt zitten met een lekker hapje en drankje op tafel. Dit mag van mij best het nieuwe normaal blijven…

Een muziekje, een mooi boek, een leuke serie op tv, een hapje en wat mensen om een leuk gesprek mee te hebben en te kunnen lachen… ik hou dit jaren vol als het nodig is

Nu ben ik sowieso geen fan van drukke stranden of van een drukke koopgoot en van schreeuwende mensen eigenlijk al helemaal niet … de enkele keer dat ik naar Rotterdam ga … sta ik voor openingstijd te wachten voor een winkel en vlucht ik de stad uit ( of de rustigere gedeelten in ) als het zo tegen half 12 drukker gaat worden… en strand vind ik alleen maar fijn als ik aan alle kanten minstens 5 meter afstand heb en niet in optocht er naar toe hoef te wandelen of terug. Als er ruimte is op het terras voor een koel drankje en dan vind ik 1,5 sowieso heel comfortabel heb ik gemerkt. ( Kom niet in mijn aura bitch blijkt echt op mijn lijf geschreven )

Van mij mag het op de zieken en de zorgen na dus best nog zo blijven … ik wil misschien ook nooit meer zomaar iedereen handen geven …

Terug naar normaal …. Wat is normaal ? We komen daar denk niet altijd makkelijk uit … en dat is prima …. Zolang je dus ( en als vreemde zeker ) maar anderhalve meter uit mijn buurt blijft en ook niet aan het schreeuwen bent… binnen de cirkel die kan horen.

Wat ik verder echt niet normaal vind …. is het feit dat er een ’coronabonus’ in het geheim is uitgekeerd aan leidinggevenden in het Zaans Medisch Centrum.

De werknemers die de voorbije maanden met gevaar voor lijf en leden aan de bedden stonden kregen niets ….en ik snap ook dat het leuk en goed is leidinggevenden die hun overuren niet hebben uitgekeerd gekregen ( terwijl dat bij het verplegend personeel wel het geval is ) te belonen … maar stiekem en zonder aan de lagen eronder te denken is niet normaal ( en ook niet zo slim ) er is in hun functiewaardering etc immers best al wel rekening gehouden met een paar extra vergaderingen en ook wat ingewikkeldheden.

Voorzitter CNV Zorg & Welzijn Anneke Westerlaken noemt het in de Telegraaf ’onhandig’. ,,Elke zorginstelling heeft het recht bonussen uit te keren, maar het is niet slim als andere werknemers nog doodmoe in de touwen hangen. Dat kan leiden tot spanningen op de werkvloer.”

En hoeveel spanningen wil je er straks bij hebben tijdens een nieuwe drukke Corona periode denk ik dan op een afstandje als leek… een gedeelte van het verplegend en verzorgend personeel is de eerste golf nog niet eens goed te boven las ik heel recent ….

Laten we, zoals de koning eerder over iets anders zei, niet normaal maken wat niet normaal is….

Dat ze er toen massaal waren, met gevaar voor eigen leven betekent niet …. dat applaus alleen voldoende is om ze het respect te tonen dat ze verdienen …. 🙏