Blogpagina Debbie

Je kan maar voorzichtig zijn

Je kan maar voorzichtig zijn

Je kan maar voorzichtig zijn… en dat ben ik.  
Ik ben best doortastend, strijdvaardig, enthousiast en gedreven … maar een held ben ik zeker niet.

Als ik een muis zie spring ik op tafel, als ik een onguur type zie loop ik een blokje om, in de zee ga ik niet te diep en op de weg rijd ik niet te hard. Ik vind het leven te leuk om er roekeloos mee om te gaan ( je kunt je dan natuurlijk wel afvragen of op tafel springen bij het zien van een muis heel verstandig is 😉 )

Ik ben sowieso geen fan van ziekmakende bacteriën, parasieten of virussen … en Covid19 ga ik daarom ook bij voorkeur uit de weg indien mogelijk.

Vanmorgen wandelde ik van huis naar stadhuis en tijdens het tochtje kwam er een oudere meneer uit de apotheek met zijn medicijnen onderweg naar zijn auto.

Ik zag hem aankomen en onze wegen zouden elkaar kruisen ….. als ik niet was gestopt… op een metertje of wat….hij kwam van links en was vanuit de winkel invoegend verkeer... daarnaast hou ik stiekem ook nog wel van dames gaan voor heren... maar deze oudere meneer wilde voor en bleef in zijn pas op de voor hem kortste route.

Ik vertraagde en stond stil en hij liep door richting zijn auto toen ik hem 2 twee stappen verder hoorde zeggen …. Je kan maar voorzichtig zijn . Zei u iets ? Ja ik zei je kan maar voorzichtig zijn... hij zei het vriendelijk en keek me aan zich half omdraaiend.  Ja dat ben ik wel hoor…. lachte ik. Ik blijf met plezier op een veilige afstand.

En dat zou u eigenlijk ook moeten doen dacht ik er achter aan toen ik weer verder liep.