Blogpagina Debbie

Een kleurrijk geheel

Ben ik een blanke ? Met witte privileges ? Ja als ik alle omschrijvingen lees waarschijnlijk wel
Maar hoe kom ik daar van af ?

Ik wil het namelijk niet die labels of etiketten ( een minder fraaie geschiedenis van ver voor mijn tijd meedragen in mijn blanke huidskleur ) En ik wil ze ook helemaal niet ( die privileges … ik wil helemaal het idee hebben dat wat mij lukt volledig te danken is aan mijn inzet en niet aan witte of welke privileges dan ook )

Ik twijfel op dit moment aan hoe ik dingen moet zeggen of moet schrijven om het gevoel onder woorden te brengen… wat kan wel en wat kan niet. Is het blank en bruin … sommige vinden van niet … beter toch misschien dan zwart en wit ? TV programma's staan er bol van en dat is goed om discussie, de dialoog en bewustwording te bevorderen...

Eerlijk gezegd vind ik het ingewikkeld en ook een beetje ongemakkelijk om er zoveel over na te denken en er op een of andere manier daardoor toch nadruk op te leggen. Een huidskleur en hoe je die moet noemen als dat al nodig is ... zegt me namelijk niets… je bent een mooi mens ( en dat zijn de meeste ) of je hebt nog iets te leren (en dan kom je er wel ...of niet dat kan ook )

Ik zie mensen vooral als mensen… maar ik hoop wel dat mensen mij ook zo zien …. Zonder blanke voordelen of vooroordelen of oordelen en zonder ook witte privileges….

Ik ben wie ik ben .... en hoe ik er uit zie of wat er in de geschiedenis heeft plaatsgevonden ? Ik kan er echt niets aan doen ... maar ... zullen we vanaf nu met met z'n allen proberen er samen een kleurrijk geheel van maken ? ( waarin huidstinten en hoe je ze noemt totaal onbelangrijk zijn )


Leuk dat je hier was., ik deel en schrijf met liefde... las jij hier met plezier ? Volg dan de facebookpagina of instagram om op de hoogte te blijven over nieuwe posts. Groetjes, Debbie