Blogpagina Debbie

De goede oude tijd

Ik stapte mijn auto uit en keek en luisterde naar de meisjes die op de stoep aan het zingen en dansen zijn…. hun mobiel versterkt … en een vette beat klinkt… 3 meisjes…. 3 Kleine meisjes…. Misschien 9 of maximaal 10 die zingen om het hardst en alsof het lieve lust is…..

Als je bitch wil chillen, is 't geen probleem...dan ga ik erheen, ik kom niet alleen....Want ik heb drank en drugs**, ik heb drank en drugs.....Alle tieners zeggen ja tegen MDMA, je meisje is een mots ze had seks met je pa....Geen blad voor me mond maar recht voor me raap......Poeeeeehhhhhh eehhh zo dan….. heftig

Dat kan toch niet goed zijn dit is toch niet normaal…. en de bewegingen tijdens hun dansje laten ook maar heel weinig aan de verbeelding over…. Waar gaat dit heen ? Het wordt steeds gekker bedenk ik...

Nee dan vroeger….. Die goede oude tijd. Klassenavond 1978…. Een eeuwigheid geleden. Gewoon echt ver terug in de vorige eeuw en een heel ander tijdperk….een heel ander leven.

Klassenavond in de 6e klas van de lagere school. Groot Feest !! …. Cola, chips, muziek….. uren voorbereiden Eerst schrubben met de gemalen abrikozenpitjes van Aapri…. dan de DDD lotion of Clearasil op een wattenpad ( zelf als je nog geen puistjes had ) Een bh-t je aan cup AA 65 ( ook als je nog geen borstjes had ) Miss Sporty opgespoten of de Musk Oil aangebracht. Dikke vette klonterige blauwe mascara op de wimpers en een stevige rand kohl potlood op de rand van het onderste ooglid ( althans daar begon het … aan het eind van de avond zat het altijd als een vies slijmerig sliertje in je binnenste ooghoek )

Lipgloss in een roller ( cola, vanille, kersen, meloen ) of in een metalenschuif blikje. En alle vriendinnen rolden met regelmaat met dezelfde roller of poerden heerlijk met hun vingers in het zelfde blikje om de vettigheid op de lippen te krijgen. Daarna een grote zoete bubblicious in de mond om geweldige bellen mee te blazen ( die met regelmaat uit het lange haar geknipt moesten worden als je pech had ) Op de grond liggen om je allerstrakste spijkerbroek aan te trekken vers uit de was en je was er klaar voor.

Vet, cool, gaaf, lauw …het feestje kon beginnen. De leukste jongens uit de klas mochten de muziek verzorgen, dan wist je zeker dat het goed kwam. Want dan, dan werd op zeker zo halverwege het feest de La Bamba gedraaid in 'de extended version' ( en daarna vaak nog een paar keer ) Een grote kring vol jonge meisjes en jonge jongens....11,12 jaar. Al dansend in een kring zoenen met jongens waar je helemaal niets mee had, niets mee kreeg en ook niets mee wilde ( of heel soms ook wel… maar dat vertelde je dan natuurlijk niet ) Allemaal op het nummer van Ritchie Valens.

1 nummer dat 4 minuut 22 duurde, dat nummer gaf ons de gelegenheid eens flink te oefenen in schuifelen en met zoenen. Maar dat vergeten we ( ik ) maar liever ook weer heel snel ( niet het feestje maar wel dat gezoen…. en vooral soms ook met wie ) Dat ik dan later zo oerdegelijk, burgerlijk en serieus ben geworden lijkt haast wel een wonder met zulke schoolfeestjes op zo'n jonge leeftijd.

Dus ik maak me maar geen zorgen over wat er nu opgroeit, dat wordt vast op termijn ook gewoon een nieuwe generatie serieuze vrouwen en moeders die zich ongetwijfeld in de toekomst ook zorgen maakt over de jeugd en glimlachend terugkijken op hun ... goede oude tijd en de liedjes uit die tijd ...Als je bitch wil chillen, is 't geen probleem...dan ga ik erheen, ik kom niet alleen. Want ik heb drank en drugs**, ik heb drank en drugs.....Alle tieners zeggen ja tegen MDMA, je meisje is een mots ze had seks met je pa.... Tjaaa....

Ik zoek op Youtube naar Ritchie Valens …… de “ La Bamba “ jeetje ... ik denk terug aan vroeger ....dat is echt een eeuwigheid geleden ....en je moet er toch ook niet aan denken zomaar met iedereen te zoenen ;-)