Blogpagina Debbie

Later wordt ( echt niet ) alles beter

Later wordt ( echt niet ) alles beter

De slaaprimpels die eerst af en toe een uurtje na het opstaan bleven zitten na een woelige nacht … zitten tegenwoordig standaard in mijn gezicht.

De haar op mijn kin heeft er een broertje en een zusje bij gekregen en de leesbril die nodig is om hem weg te plukken ging over van -1 naar -2…. iets lezen of goed zien zonder is echt onmogelijk geworden.

Sproetjes groeiden naar elkaar toe en je zou ze op dit moment eerder ouderdomsvlekken noemen dan een sproetje.

Het buikje en het opgeblazen gevoel dat ik altijd kreeg net voor de periode gaat tegenwoordig ook niet helemaal meer weg na die periode.

Mijn voeten verdragen alleen nog maar gezonde schoenen inclusief een steunzool en ze worden steeds minder leuk om naar te kijken ( en ze waren al niet zo heel erg mooi in mijn geval )

De putjes in mijn bovenbenen en billen die vroeger ontstonden als ik de huid naar elkaar duwde of op een stoel zat blijven zichtbare deukjes en hobbels zonder ze aan te raken of te zitten.

Mijn botdichtheid laat iets te wensen over terwijl het grootste verval op dat gebied nog staat te gebeuren.

Kortom ….heel erg veel beter werd het allemaal dus niet de afgelopen jaren.

Op dat gebied dan… want er zijn andere dingen waar ik wel heel content mee ben. Terwijl ik langzaam iets inleverde ontwikkelde dochters zich van pubers tot mooie volwassen dames, waar je iets aan hebt, waar je mee kunt lachen en waar je trots op kunt zijn.

Bekenden werden van leuke bekenden lieve vrienden, en ik ontdekte steeds meer wat welk waarde heeft in het leven. Ik groeide als mens terwijl ik kromp in lengte ( dat wordt nog wat )

Ik mocht dingen leren en ontdekken op allerlei gebied en kwartjes vallen steeds vaker op de juiste plek. De nieuwsgierigheid en het enthousiasme is wel gebleven alleen zet ik het tegenwoordig veel gerichter in dan in het verleden en er is iets minder te vergeven ( ik heb er de kracht niet meer voor 😉 ) anders ben ik echt op aan het einde van een week….ook zonder dat ik een nachtje doorhaal of een wijntje te veel drink.

Daar waar ik vroeger een dag of twee last had van de combi te laat naar bed en alcohol … lijkt deze mix steeds gevaarlijker en van grote invloed voor hoe ik me de hele week voel. Dus ik neem veel vaker een spa-tje, een watertje en een vroeg naar bed dag.

Een goed feest of een avondje op de bank… ik kan echt steeds makkelijker kiezen… en Corona maakt dat gewoon nog eenvoudiger.

Ik vind nog steeds veel dingen leuk maar mijn innerlijke graadmeter ( krijg ik er energie van of kost het me energie ) staat tegenwoordig strak en keurig afgesteld. Energielekken worden waar mogelijk vermeden. Kwaliteit voor kwantiteit… en zo maar lijkt me wel leuk of is misschien wel aardig … staat minder in de agenda.

Moeilijke karakters mijd ik bij voorkeur en de ik heb een heel zwaar leven types zucht ook …. Ik vind het zonde van mijn energie… ik voel hem wegstromen en zij houden toch een heel zwaar en ingewikkeld leven. Als ik er ergens kan helpen heel graag maar zwartkijkers, zure zeuren en negatieve mensen … ik loop er met liefde een bokje voor om ( op mijn gezonde schoenen met steunzolen dat dan weer wel 😉 )     

Sommige dingen schreef ik af … ik leer ze namelijk nooit en ik wil ze eigenlijk niet meer leren ook. Gitaar spelen, een andere taal leren, sporten, taarten bakken en poetsen …. Ik ben er gewoon niet goed in. Ik schreef dingen af en ik schrijf heel veel vaker .....dat vind ik namelijk echt leuk. Ik nam afstand van het een … en kwam daardoor dichterbij het ander.

Ouder worden heeft dus ook echt ook wel wat voordelen …. Je leert de betrekkelijkheid en ontdekt dat echte schoonheid vooral van binnen zit. Je leert de werkelijke waarde van dingen en kunt onzekerheden achter je laten … lekker belangrijk hoe je benen er uit zien… als ze maar lekker lopen.

Lekker belangrijk welke sterkte bril je helpt als hij maar helpt. Lekker belangrijk of iets een sproetje of ouderdomsvlek is … lekker belangrijk … is echt heerlijk om te denken… dat vind ik een van de leukere en betere dingen van ouder worden.

Maar zolang je nog jong bent….( en bijna altijd prachtig om te zien ) Geniet daar ook van !!

Geniet van alles en ook van je pukkeltjes ( en komen later namelijk rimpels voor in de plaats ) Geniet van je figuur zoals het nu is ( echt doen hoor beter wordt het namelijk nooit ) Maak je niet druk over haar ( of haren ) op je hoofd of op je kin ( of op andere ongewenste plekken )

Koop die hakken en stap en dans tot je voeten er zeer van doen. Maak als de blaren weg zijn blote voeten en blote benen foto’s aan een zwembad of op het strand… doe het nu het kan en ….nu het ook nog leuk is voor anderen om naar te kijken.

Duik in avonturen en laat je verrassen door nieuwe dingen. Geniet van vaak en van veel en van alles ... want alles is maar tijdelijk…. en alles veranderd.

Sommige dingen worden later best iets beter ….maar andere dingen niet hoor ….en dat is zelfs zichtbaar zonder een bril.

Lekker in je vel zitten ( is naast uiteraard gezondheid die staat op een ) het allerbelangrijkst … en hoe dat velletje er uit ziet is helemaal van ondergeschikt belang ( lekker belangrijk 😉 )

Maar als het nog jong, rimpelloos, glad, strak en zacht is …. Laat je dan door niets en door niemand ( en zeker niet door jezelf ) onzeker maken… maar geniet … het is achteraf helemaal niet belangrijk maar wel te leuk om er niet van te genieten.

Ik deel en schrijf met liefde... las jij hier met plezier ? Volg dan mijn facebookpagina