Blogpagina Debbie

Verschil ...

Ik geloof in de liefde en ik geloof in respect. Ik geloof in gelijkheid ( en ik hoop op gelijkheid ) en ik geloof dat iedereen geboren is om goed te doen en om lief te hebben.

Toch gaat er ergens iets helemaal mis…. En ik besef …. Ik heb er helemaal geen verstand van, ik heb er geen ervaring mee… ik weet er dus eigenlijk helemaal niets van. Ik als inmiddels middelbare net iets te zware blonde dame had genoeg hobbels op mijn weg en langs mijn paadje …. maar echt nooit heb ik gedacht gediscrimineerd te worden. Dus ik weet niet hoe het voelt, ik heb 0 persoonlijke ervaring.

Maar ik geloof het wel… dat het gebeurt. Je hoeft mij niet te overtuigen. Ik denk dat het helaas soms echt uitmaakt waar je wiegje gestaan heeft, hoe je naam klinkt of welke kleur je huid heeft. ( net als een aantal andere dingen )

Ik denk dat er regelmatig gediscrimineerd wordt evenals gepest. Ook zo iets naars.. te dik, rood haar, een bril, anders dan de groep zijn…. Mensen kunnen het elkaar in het leven heel erg moeilijk maken en dat begint helaas al vroeg.

Ik denk dat hoe je daar mee om gaat en hoe je ouders er mee om gingen ( of hoe je zelf als ouders er mee omgaat richting jouw kinderen ) ook wel van enige invloed is. Geef je je kind vertrouwen ….dat het goed komt ( en al goed is ) Of ga je mee in het gevoel dat het kansloos is en kansloos blijft.

Ik vind persoonlijk Barack Obama een van de betere presidenten, Ophrah Winfrey een van de betere talkshow presentatrices, Ahmed Aboutaleb een van betere burgemeesters, Paulo Coelho een van de betere schrijvers, De Dalai Lama een heel wijs man, Nelson Mandela een heel mooi voorbeeld evenals als Mahatma Gandhi

Grote voorbeelden en ze komen vanuit de hele wereld, hangen diverse geloven aan en hebben verschillende tinten huid.

Een ding hebben ze denk ik wel gemeen ( voor zover ik dat op afstand als leek kan inschatten ) ze geloven in mogelijkheden en ze geloven in liefde en in respect.

Ze geloven in kansen en ze pakken hun kansen als ze voorbij komen…. Om te laten zien dat het geen verschil maakt wie je bent, waar je vandaan komt of hoe je eruit ziet …. Maar dat het wel verschil maakt wat je doet ….

Verschil mag er nooit op voorhand zijn…. Het verschil kun je denk ik wel maken...

Ik deel en schrijf met liefde... las jij hier met plezier ? Volg dan de facebookpagina