Blogpagina Debbie

Er waren eens ….

Er waren eens ….

2 leuke kleine blonde meisjes…..mijn meisjes….. Tentjes en kleedjes op de brede stoep voor de deur. Baby-born wiegjes en een badje.. en heel veel poppenkleertjes, een drinkflesjes en slofjes. Chocolade namaak sigaretjes, plastic hoge hakken….en een pruik. Ik ben moeder…. nee ik, nee ik …. Jij was vorige keer al moeder….. oké…. Dan ben ik wel grote zus zegt de eigenlijk kleine zus ;-) ( die bijna nooit moeder mocht zijn …. want dat is natuurlijk raar…. een kleine moeder ) en het buurmeisje is vandaag de buurvrouw en het andere buurmeisje haar kind.

Ik ben vandaag de dokter… en jij krijgt een prik… au auw… ja ik weet dat het zeer doet…. Maar nu ben je beter… oké. …Bedankt dokter. Graag gedaan… enne de komende week veel snoep eten dat is gezond en maakt dat je snel weer opknapt… en cola drinken…. Dat is heel goed voor je … wel luisteren hé … naar de dokter…. Ja dokter…. Dokterskoffertje weer dicht en patiënt heel blij… ohh bijna vergeten… dokter heeft nog een pleister voor je… met een poppetje erop… nu niet meer huilen hé

Tehtuu tehtuuu…. Waar is er brand … hier is brand …. Help help… red mijn baby… rustig maar….ik ben de brandweerman… Het vuur is al uit….. en iedereen is gered…. Komt u maar met me mee… rustig maar mevrouwtje… ik heb jullie gered…

Of…….Ik ben de zangeres en jij komt kijken naar een optreden…. We geven vandaag een show… Wil je een kaartje kopen ….. dat kost 50 cent…. Mag ik dan een handtekening….. ja hoor ik pak wel even een briefje…. Waar is mijn microfoon…. Maar dan moet jij wel klappen natuurlijk…. Natuurlijk, natuurlijk ( nou ik heb heel wat shows gezien hoor en nog veel meer geklapt hahaha )

Geen Bart Smit voorbij kunnen lopen zonder heel even naar te binnen te moeten om de nieuwste dingen te bekijken die op de verlanglijstjes konden voor verjaardagen, sinterklaas, kerst, rapporten etc….. maar die het allerliefst gelijk die middag al mee naar huis moesten …. Please please please.. mama…. Ik smeek het je ;-) ……en ik zal voor altijd lief zijn !! dan maken we nooit meer ruzie… en dan hoef ik geen cadeautje voor mijn verjaardag dit jaar niet en nooit meer ;-)

Hele dorpen gebouwd van Playmobil, Lego, Pinypon, Bratz, Barbie of My little pony….Halve steden waarin alles kon en niets moest… niets was gek en niets was raar … ze maakten de wereld die 2 kleine blonde meisjes van mij …….en zelfs meer dan dat.. ufo’s vlogen rond, heksen kwamen langs en in grote nood was er altijd een tovenaar beschikbaar om te helpen.

Zenuwachtig voor een overgangsrapport, voor een wedstrijd op de manege, voor een balletuitvoering…. of…. verdrietig bij een kleine meisjes ruzie of een onvoldoende…. of bij het vooruitzicht op een hele strenge juf in de volgende klas…. Kleine meisjes problemen die met een half uurtje gezellig ‘s avonds samen kletsen in bed vaak al redelijk opgelost konden worden.

En nu dan…. 2 kleine meisjes werden groot ( veel groter zelfs dan ik…. Hebben ze gewoon toch een kleine moeder ;-) ) en ze werden volwassen ook …. En soms ook zelfs volwassener dan ik….met eigen verantwoordelijk heden, met eigen doelen en met eigen ideeën.

Ze draaien nachtdiensten, bellen familie van patiënten die gaan overlijden, of hebben de zorg over een heel clubje kleuters... ik doe het ze allemaal niet na hoor ( respect !! )

Ze gaan naar baby showers van vriendinnen…..en er verhuizen klasgenoten naar het andere eind van de wereld….. ze hebben vrienden die werkeloos zijn…… of die cum laude slagen, ze ontmoeten succesvolle studenten en werkeloze gediplomeerden en andersom. Er gaan vriendjes van vriendinnen vreemd ( maar misschien vriendinnetjes ook wel overigens ) en oud klasgenootjes krijgen een miskraam…. of hebben schulden… of maken pijlsnel een glansrijke carrière als DJ of als arts.

Er worden huizen gekocht en auto’s verkocht, contracten getekend en bij anderen niet verlengd… de grote boze buitenwereld is soms een heel ingewikkelde jungle… waarin ze zowel grote winnaars als grote verliezers tegenkomen.

Werkelijk alles kan… en veel is mogelijk…. zowel in positieve als in negatieve zin….. onze 2 meisjes doen het goed… voor zover ik dat als moeder kan beoordelen natuurlijk …. ik ben in ieder geval een hele trotse ( kleine ;-) ) moeder …

Maar hoe heerlijk is het niet en dan voor iedereen….. Als je droomwereld gewoon nog te koop is bij Bart Smit en er iedere dag een beetje anders uit kan zien…. ik verlang er stiekem wel eens naar ;-)

Joehoeeee………en dan ben ik vandaag een danseres ... nee toch maar een piloot