Blogpagina Debbie

Black lives matter

Black lives matter…. Of course!! Als ik ergens een hekel aan heb is het aan discriminatie. En dan ook aan iedere vorm van …. kleur, afkomst, geslacht, geloof, seksuele voorkeur…. voor mij zijn we allemaal gelijk en dat durf ik hardop te denken, te zeggen, te roepen, te schreeuwen en te schrijven.

Ik zal er aan doen wat ik kan om te voorkomen dat mensen gediscrimineerd worden. Een mens is een mens … niets meer …. en niets minder. En je hebt leuke en goede mensen ….. en ook mindere leuke en minder goede mensen …. en dat staat helemaal los van je tintje, je sekse, je leefijd. je geloof of van andere dingen.

Daar is wat mij betreft ook geen enkele discussie over mogelijk. Iedereen moet op een zelfde manier behandelt worden….   En daar ging het de afgelopen periode wel een paar keer echt flink mis.

Allereerst natuurlijk in Amerika …. maar daarna ook wel op de dam in Amsterdam. Ik vind een demonstratie voor dit onderwerp zeker zinnig …. alleen de huidige coronatijd laat het net even minder goed toe.

En daar waar iedereen zich aan de regels moet houden …. ( zo bezocht ik mijn moeder in het verpleeghuis niet, kregen mensen die met z’n vieren een gebakje aten in Schiedam een bekeuring, en zo zijn nog genoeg voorbeelden te noemen ) ….. mag bij een demonstratie ineens alles ??

En dat vind ik eigenlijk best bijzonder … want als wij nu een samenkomst een demonstratie noemen … mag het dan bij iedereen ?   Konden we ook demonsteren tegen bijvoorbeeld eenzaamheid…en dan wel met zijn vieren een gebakje eten … eenvoudig door een bordje te maken wij demonstreren hier en nu ? Of werkt dat zo dan weer niet …

Ingewikkeld hoor…. en hier mag je dit ... en daar mag je dat … en mag demonsteren dan altijd en ook door iedereen ? Of bij de een wel en bij de ander niet…. en is dat dan ook discriminatie of willekeur of weer iets anders ? Pffffff…… moeilijk hoor... het gaat mijn pet te boven ;-)

Een ding is zeker ….. black lives matter !! En iedereen is gelijk ….. of zou eigenlijk wel gelijk moeten zijn....


Ik deel en schrijf met liefde... las jij hier met plezier ? Volg dan de facebookpagina