Blogpagina Debbie

Vakantie

Mensen snakken naar vakantie ook in Coronatijd.. En Cor en Don staan startklaar om te testen las ik. De ‘coronavrije’ vakantiereizen worden aangeboden vanaf 26 juni. Als ik denk aan wat maakt vakantie fijn … is het vooral even relaxen, er even helemaal uit zijn, even zorgeloos ontspannen en genieten van mooie maar zeker ook van lekkere dingen.

Met z’n allen in een busje naar een sneltest locatie, een test-tip diep in je neus tot de tranen je in de ogen springen en je moet kokhalzen van ellende, vol spanning afwachten hoe de uitslag is om bij negatief vervolgens heel positief in het vliegtuig te mogen stappen. En eenmaal in Turkije ook absoluut de poorten van het all-in hotel niet mogen verlaten om het hotel coronavrij te houden…. Het klinkt voor mij allemaal niet als een feestje.

En wat als je Coronavrij vliegt met Corendon…. Maar eenmaal ter plekke na een dag of 5 toch ziek wordt ? Dan gelden de lokale maatregelen en voorzieningen. Lig je daar met 40 graden koorts en een lokale temperatuur van 42 graden in een kleine hotelkamer of erger op een IC afdeling ergens in Alanya naar adem te happen.

Het lijkt mij totaal niet relaxed, en alleen het idee al klinkt helemaal niet ontspannen. Ik snap ook wel dat Corendon de toestellen weer in de lucht wil hebben en de toko overeind wil houden. Dat begrijp ik helemaal …. En ach wie weet…. Misschien doen deze reizen het onder het kopje avontuurlijke reizen voor de trillseekers onder ons het nog best aardig ook.

Ik merk wel ik behoor niet tot de doelgroep…. Ik vind Tuinzania de komende zomer voorlopig helemaal oké en gewoon ook echt het meest relaxed. Een Zuid-Afrikaans wijntje, een Belgisch biertje, een Portugees of Spaans hapje, een Noors rivierkreeftje, een Italiaanse Cappuccino, heerlijke Hollandse aardbeien ( en meer lekkers ) Nee Tuinzania bij ons achter is helemaal zo verkeerd nog niet. Geen reistijd, geen vertraging, geen gedoe....erg goed eten en drinken, heel betaalbaar ook .... ik denk dat ik er komende dagen gewoon weer lekker een lang weekendje naar toe ga.