Blogpagina Debbie

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam

16 mei 2020 Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam hoe leuk is (was) dat

Rotterdam ik hou er van ( een stad die me steeds weer verrast en gewoon groeit en ontwikkelt waar je bij staat ) en … het Songfestival ik ben fan ( en ik was al fan voor Nederland won ) Ik durf daar gewoon ook al jaren voor uit te komen.

Het Songfestival in Rotterdam… Dat leek me echt een feestje en ik wilde er dolgraag bij zijn… stikgelukkig was ik toen het lukte om een kaartje te bemachtigen ( voor de generale repetitie vanmiddag ) De voorpret kon beginnen. ( ik heb er van genoten… van de voorpret… het idee alleen al maakte me vrolijk   )

Manlief mee … kinderen mee…. Zijn iets minder groot fan dan ik maar dit met z’n viertjes meemaken was wel echt een once in a lifetime dingetje en daarna zouden we bij ons thuis voor de live uitzending vanavond nog wat goede vrienden uitnodigen was het idee. Zorgen voor lekkere hapjes en drankjes uit deelnemende landen om gezellig gezamenlijk met leuke mensen te genieten van een avondje muziek en show. Hoe leuk is ( was ) dat.

Het gaat uiteraard niet door… en dat snap ik helemaal en ik besef ook echt heel goed dat dat alleen maar luxeproblemen zijn ( voor ons dan … voor de organisaties ligt dat uiteraard een heel stuk ingewikkelder ) Dus voor ons niks aan de hand, helemaal niet erg, geen man overboord …. Maar wel een klein beetje jammer.

Leuke dingen bestaan wat mij betreft uit drie momenten … Voorpret… Genieten van het moment …. en mooie herinneringen. De voorpret was leuk ( het moment zelf wordt vandaag overgeslagen ) maar ik merk dat ik nu al dat ik best mooie herinneringen heb aan de voorpret…. Dus zo kan het ook bemerk ik.

Jeangu Macrooy zou dit jaar ons land vertegenwoordigen met het nummer Grow. Het nummer gaat over volwassen worden en het besef dat een duidelijke route naar geluk niet bestaat. Het gaat ook over acceptatie van het feit dat het leven een aaneenschakeling van hoogte- en dieptepunten is…. die ons uiteindelijk doen groeien als mens.

Ja en zo is het helemaal … dat is waar, hij heeft gelijk. En ik ben ook al een heel klein beetje gegroeid bemerk ik. Als ik naar mezelf kijk had ik het niet doorgaan van het Songfestivalfeestje vandaag een jaar of 30 geleden gewoon echt helemaal ruk gevonden en misschien was ik er vandaag zelfs de hele dag wel een heel klein beetje chagrijnig over geweest.

Maar dat gaan we nu niet meer doen. Ik ga nu gewoon lekker genieten van de herinneringen aan de voorpret. En nieuwe plannen maken …. Misschien kan ik vanmiddag in de vrijgekomen tijd in de agenda wel lekker weer eens een kast opruimen of zo ...

* Dat laatste maar niet al te serieus nemen hoor ;-) ik blijf vandaag gewoon lekker lui genieten van de herinneringen aan de voorpret.