Blogpagina Debbie

De koude kant

Gehele erfenis bruidspaar dat stierf op huwelijksreis gaat naar de familie van de man.

De bizarre juridische strijd om de erfenis van een in 2016 overleden bruidspaar is voor de familie van de bruid geëindigd in een nieuw drama. Dinsdag bepaalde het gerechtshof in Den Haag dat de nabestaanden van de bruidegom recht hebben op de nalatenschap van twee ton las ik zojuist bij de Telegraaf.

In het trieste drama draait het om de vraag wie van de twee er het eerst overleed… en dat was de bruid. Hierdoor konden de nabestaanden van de bruidegom aanspraak maken op de gehele erfenis.

Moeder van de jongeman tekende hoger beroep aan toen een menselijke ( en naar mijn idee reële ) rechter stelde dat de twee, die geen testament hadden, ’zeker hadden gewild dat hun vermogen over beide families zou worden verdeeld, als ze vooraf over de bizarre situatie hadden kunnen nadenken’. En dat lijkt mij ook echt helemaal het geval ondanks dat ik ze beide niet gekend heb.

In hoger beroep won de schoonmoeder de totale erfenis alsnog … In haar dagvaarding schreef ze dat haar eis ’heel naar overkomt’, maar dat ze ’niet anders kan dan de wet volgen’ Roomser dan de Paus en naarder dan naar zeg…

Wat een onmenselijk en onmogelijk mens. Allebei je kind verliezen, je zoon en je schoondochter, of je dochter en je zoonschoon. Zo’n immens groot verdriet …. En dan vooral ook denken aan geld wat een armoede zeg.

In plaats van elkaar een beetje te steunen gewoon nog meer gedoe en verdriet creëren… Ik ben er stil van ( en dat gebeurt niet zo snel 😉 ) en ik word er heel koud van ook.... dit is wel echt een koude kant zeg zo'n schoonfamilie letterlijk en figuurlijk. Wat een bikkelharde koele kikkers ... die ook nog niet ontdekt hebben dat geld niet gelukkig maakt en dat mooie herinneringen onbetaalbaar zijn ( en die samen kunnen delen is toch goud waard )