Blogpagina Debbie

Iets over oogsten en over zaaien ...en over een boer die een vrouw zocht …

Iets over oogsten en over zaaien …. En over een boer die een vrouw zocht …

"Nou, ik denk dat wij niet bij mekaar passen, denk ik.. „Gij kunt mij niet bijhouden" en „Ik denk dat jij te rustig bent." Zegt de boer waar geen boe, geen bah of überhaupt een serieus woord uitkomt.

Ik heb er met verbazing naar gekeken. Samen een weekje weg, heel de week om te praten en dan op de laatste ochtend in een klein koffietentje aan een klein tafeltje …. Hoe vind je dat het gaat ? „Gij kunt mij niet bijhouden" en „Ik denk dat jij te rustig bent." Je bent gewoon niet mijn Wauwie ..Wat een boer zeg die Geert … maar dan ook letterlijk en figuurlijk … je zou hem bijna een lompe boer noemen.

Boer Geert wat is dat voor een mannetje ? Nieuwsgierig als ik ben speur ik het internet af op zoek naar informatie over de boer die deze uitspraken deed en op de website van ’’ boer zoekt vrouw “ lees ik in een interview iets meer over hem.

Hoe ziet jouw avond eruit na een dag hard werken? Om een uur of 5 ga ik eten. Ik kook zelf, de kinderen eten vaak mee. En dan moet het huishouden nog gebeuren: wassen, stofzuigen, schoonmaken. Doe ik allemaal zelf. Dan 's avonds nog even voeren op de boerderij, dan naar huis rond 20.00 uur en dan ga ik op de bank liggen. Dan doe ik niks meer. TV kijken, bam, daar ligt 'ie. Soms een beetje boekhouden.

Hoe ziet de ideale dag met jouw geliefde eruit? Boer Geert antwoord op deze vraag onder andere …. Ik heb ook een boot, even varen op de plassen hier vlakbij. Heerlijk. Koelbox mee, helemaal vol, broodjes, bier, wijntje. Een goede vriendin van mij vindt het ook altijd leuk om mee te gaan. De kinderen gaan weleens mee, maar dat is dan toch anders, die willen per se hard. Het liefst gooi ik het anker uit en ga lekker liggen snurken op de boot!

Pfff.. en dan tegen iemand zeggen… ik denk dat je mij niet kunt bijhouden... jij bent een beetje te rustig voor mij.

Op de bank liggen tv kijken en niets meer doen…. Op de boot liggen en snurken…. Wie kan dat nou niet bijhouden ? Iedereen toch. De vraag is eerder …. Wie vindt daar iets aan ? Eerlijk is eerlijk dat is toch ook niet echt zo Wauwie

Nee ik zou tijdens het reisje met boer Geert ‘s avonds ook echt met de kippen op stok gaan ( en dan wel op een eigen stok in een ander hok ) en ik ging bij thuiskomst vast zo snel als mogelijk de boer op…. op zoek naar een gezelligere man. Je oogst wat je zaait Geertje … dat hoef ik jou als boer toch zeker niet uit te leggen.

Gisteren nog een keer op de bank bij Yvonne … En ik vind hem om te zien best een aardig mannetje met een olijk uiterlijk en ondeugende oogjes … maar hij lachte gisteren toch een heel klein beetje als een boer die kiespijn had… hij heeft helaas deze ronde geen billenmeisje gevonden…

Het is wat het is …. en hij is hoe hij is … zo is hij nu eenmaal … en dat is misschien allemaal net wel ietsjes minder „wauwie" dan Boer Geert zelf denkt. Geeft niks… want met een beetje geluk vindt hij misschien nog wel een keer ergens een schone slaapster ... Ik hoorde vaag iets over een Wendy misschien is zij wel de ware wauwie die hem wel bij kan houden ( snurk ;-) )