Blogpagina Debbie

"Alles kan een mens gelukkig maken" …. een kritische noot ….

René Froger is teleurgesteld en dat snap ik. Toppers in Concert in december kan naar alle waarschijnlijk niet door kan gaan verteld hij in Shownieuws. „Weet je, wij mogen eigenlijk pas aan de bak als er een vaccin komt en dat is natuurlijk verschrikkelijk. Ik bedoel, uiteindelijk zijn wij artiesten, en dat is niet om zielig te zijn, van alle sectoren het hardst getroffen van iedereen.” zegt hij.

Ik vind er wel iets van …. en ik zoek naar de juiste woorden om het gevoel goed te beschrijven.

De zanger ziet het bovendien ook niet gebeuren dat artiesten de komende tijd op een andere manier geld in het laatje kunnen brengen. En een artiest is namelijk niet iemand die morgen bij een boer kan gaan werken ofzo ….geeft hij aan. Je hebt een specifiek beroep en daar heb je allemaal een opleiding voor genoten. “ Een artiest kan niet zonder publiek.”

Ik vind er wel iets van … en dan ineens bedenk ik wat en ...ik bedenk in dezelfde moeite ook een oplossing. René je mag bij ons komen schilderen ( ons verfwerk binnen is echt heel hard toe aan een likje verf ) uiteraard voor het normale salaris dat een goede schilder verdient .… zonder enige ervaring ben je hier van harte welkom ook rekening houdend met het feit dat je er misschien net iets langer over doet dan een andere schilder.

René … je mag ook bij ons de tuin komen doen… voor het normale salaris wat een tuinman verdient. We hebben geen grote tuin maar we verzinnen wel wat zodat je er toch nog even zoet mee bent. René je mag ook bij ons komen koken…. voor klein gezelschap uiteraard max 10 personen en we bewaken de 1,5 meter grens. We betalen je gewoon een normale prijs zodat je hetzelfde verdient als een goede kok… en dat.... terwijl we nog niet eens weten of je wel goed kunt koken.

Froger… we helpen je gewoon de zomer door en de winter erbij … ik ken namelijk mensen genoeg die ook nog wel wat klusjes hebben. We kunnen je minstens een jaar aan het werk houden voor een gemiddeld uurloon. Gewoon dat wat andere mensen …. Andere schilders, andere tuinmannen en andere koks ook verdienen ( en de meeste andere mensen die een opleiding genoten hebben ook ) En we zijn daarnaast met liefde je publiek ...we klappen onze handen blauw aan het einde van iedere werkdag .... waar zal je het vinden.

Klinkt deze aanbieding je niet als muziek in de oren …. Want "Alles kan een mens gelukkig maken" je weet toch …. mits je daar voor open staat natuurlijk.

** Ik snap natuurlijk heel goed dat het voor artiesten, podia’ s, evenementen en festivals echt een heel heel groot drama is ... dat begrijp ik echt … maar een klein beetje relativeringsvermogen en bedenken dat er ook andere zwaar getroffene zijn die het in de basis financieel misschien net ietsjes minder goed hebben dan Rene Froger is wel op zijn plek naar mijn idee.

Leuk dat je hier was., ik deel en schrijf met liefde... las jij hier met plezier ? Volg dan de facebookpagina of instagram om op de hoogte te blijven over nieuwe posts. Groetjes, Debbie