Blogpagina Debbie

Leef, Lach en Leer

Spannend !! Mijn eigen pagina... mijn eerste eigen Blog.

Op 5-5 gaat hij de lucht in.... om 10.10 uur .... in 2020
Ik druk op de knop en neem een slok koffie. Op het leven... zeg ik tegen mezelf ... en op mijn blog denk ik erachter aan.

Schrijven is al langere tijd mijn grote hobby. Ik schreef honderden toespraken voor huwelijken die ik als trouwambtenaar met liefde ( en buitengewone eer ) voltrok en ik maakte wat jaren geleden deel uit van het vrouwpanel van de Telegraaf, wekelijks schreef ik een stukje voor de pagina Vrouw van de online krant. Sinds ik daarmee gestopt ben post ik met zeer grote regelmaat mijn verhaaltjes op mijn persoonlijke facebook pagina... met niemand iets te maken, geen deadlines meer en helemaal over eigen onderwerpen …. dingen die ik zelf uitkies en voor de mensen die ik leuk vind.

De schrijfsels gaan over dingen die ik meemaak, over dingen die ik ontdek ( in de krant of op tv ) het gaat over mij en de mensen die me lief zijn. Het gaat over eenvoudige dagelijkse dingen en over vragen waar soms gewoon geen antwoord op is. Over moeder zijn ( van 2 inmiddels volwassen dochters ) over partner zijn van Hans ( .. ik ontmoette hem toen ik vijftien was .. en ben nu 52 ) en over dochter zijn ( van dementerende ) Mama Mia... vroeger een chique, statige pianolerares en nu een heel ondeugende felle tante die dol is op gebakjes en straalt als we op bezoek komen in het verpleeghuis waar ze woont.

Het gaat over reizen, dromen, geluk, zorgen en hoop. Over vroeger en over later .... maar vooral over nu.

Waarom bundel je je verhalen niet ? Waarom schrijf je geen boek ? Waarom begin je geen blog ? Waarom schrijf je geen gastcolumn voor de lokale krant of voor een magazine ? Tijd ( en energie ) ontbrak.... daar moet ik eerlijk in zijn. Het schrijven was ( en is ) een heerlijke hobby maar er meer mee doen dat was een lange tijd een hobbel. En toen ineens.... kwam er tijd ... heel onverwachts. De Corona hield ons thuis...mijn agenda raakte leger en de bezoekjes aan Mama Mia mochten niet meer.

Dit is het moment bedacht ik. Ieder nadeel heb namelijk zijn voordeel riep een heel klein stemmetje ergens in mijn hoofd ( Johan bedankt!! .. en alle anderen ook ...voor de zetjes en de duwtjes die ik nodig had ;-) ) Dit is het moment ..... Nu !! Ik knutselde de afgelopen weken aan het vormgeven van deze website en vanaf vandaag heb ik gewoon mijn eigen blog… op mijn eigen site. Ik bloos ervan ( maar dat kan natuurlijk ook de overgang zijn ;-) ) en vind het super spannend. Ik heb ( jaren geleden al ) een domeinnaam laten registeren.... Leef, Lach en Leer.. dus die ging het worden.. en zie hier ..... daar ben jij nu gewoon.

Leef omdat ik geloof dat je het tijdje dat je op aarde bent zoveel als mogelijk moet leven ( de domeinnaam was al in het bezig zelfs voor Dre het nummer zong )
Lach omdat lachen het leven echt een stuk leuker maakt. En een lach geven aan een ander ....geeft bijna altijd een lach terug. Klein geluk zo voor het oprapen.
Leer omdat ik denk dat ik van iedereen die ik tegen kom wel iets kan leren ( en daarnaast omdat ik wel eens wat workshops mag geven waarin ik mensen mag helpen bij het ontdekken en bij het leren... vaak weten ze al heel erg veel ... en leren we gewoon van elkaar. Die workshops komen misschien ooit ook nog wel eens op deze website onder een apart kopje ... wie weet )

Terug naar van iedereen iets leren... ik had 10 jaar lang de buitengewone eer heel veel echtparen te spreken en als coördinator van een vrijwilligersorganisatie bezocht ik echt honderden thuiswonende ouderen… en ze leerde me allemaal wel iets zowel de echtparen als de ouderen. Wijze woorden, interessante ervaringen, mooie plekken, bijzondere levenslopen …. Ik voel me echt heel dankbaar en rijk dat zo veel mensen zo ontzettend eerlijk en open tegen me gesproken hebben over werkelijk van alles en nog wat.

Ik leerde dat er meerdere waarheden zijn, dat er overal wel iets is ( ieder huisje heeft echt zijn kruisje ) dat het uitmaakt vanuit welke positie je iets bekijkt, dat echt luisteren soms ingewikkelder is dan het lijkt. Dat het een verschil maakt waar je wiegje gestaan heeft en met welke waarheden je bent opgevoed en.... ik leerde vooral ook dat je nooit uitgeleerd raakt.

Hoe meer je tegenkomt hoe meer er te ontdekken is. Achter ieder klein onderwerpje hangt een heel grote wereld aan informatie… om over de geschiedenis nog niet eens te spreken. Geweldig ! Maar ook overweldigend en groots. Een leven is eigenlijk gewoon altijd veel te kort om alles te ontdekken.

Die hoop heb ik dus niet …. Maar leven, lachen en leren …. dat blijf ik zeker proberen.

Over mijn belevenissen onderweg zal ik schrijven en die stukjes staan vanaf vandaag op deze site op deze blog.
Ik schrijf hier met liefde en ik hoop dat jij hier met plezier leest en dat we elkaar hier gewoon nog veel vaker gaan tegenkomen.

Fijn dat je hier was.
X Debbie

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe blogs ? Volg dan de facebookpagina van leef, lach en leer

Andere recente verhalen die ik eerder plaatste via facebook vind je op de Blogpagina
Verder kun je uiteraard ook rondneuzen op de andere pagina's zoals Home, introducie en bij Ideeën en tips
Je kunt me bereiken via de facebookpagina van leef, lach en leer en ook per mail via het contactformulier