Blogpagina Debbie

Happiness is a piece of cake...

Als we binnenkomen zit ze nog aan de eettafel. Het toetje net op en een beetje slagroom nog op haar wang. Heee begroet ze ons enthousiast wat leuk dat jullie er zijn. Wat een verrassing.

Ja we dachten we komen even een kopje koffie drinken. Gezellig hoor is haar reactie. We nemen enthousiast afscheid van haar tafelgenoten en van alle andere tafels ook en we lopen langzaam richting het restaurant.


Onderweg in de gang beneden komen we een vriendin van haar tegen waarmee ze vanmorgen na de kerkdienst lekker een gebakje heeft gegeten verteld de vriendin. En nu weer een gebakje vraagt de vriendin aan mijn moeder ? Neeeeh reageert mijn moeder nee hoor. Neehh Ik heb net mijn toetje op.


We wensen elkaar een fijne avond en lopen naar de balie van het restaurant. We bestellen koffie en ze kijkt naar de vitrine met gebakjes.


Weet je zegt mijn moeder…. Ik denk dat ik er gewoon een gebakje bij neem. Daar heb ik nou gewoon ineens trek in. Jullie ook ? Hans wel… ik niet. Trek heb ik misschien wel maar het is toch beter van niet om iedere keer daar een gebakje bij de koffie te bestellen…. Want ook zonder die gebakjes is het tegenwoordig een steeds grotere uitdaging om op gewicht te blijven.. lees om niet aan te komen.


Is het lekker, ja heerlijk… ze geniet overduidelijk en ze peuzelt het hazelnoot schuimgebakje tot op de laatste kruimel op. Het papiertje vouwt ze zelfs dubbel en zet ze schuin op haar mond terwijl ze haar hoofd naar achteren buigt om de kruimeltjes die voor het vorkje te klein waren niet verloren te laten gaan.


Ik kijk naar haar en lach. Ja ik doe het eigenlijk nooit maar ik zag ze staan en dacht daar heb ik nou gewoon eens trek in.


Ben je gisteren nog naar de muziek gaan luisteren beneden ? Ja ze hebben me gehaald en naar beneden gebracht en dat was leuk hoor. En ? Ook nog een advocaatje besteld voor bij de muziek. Neeeehhhh….. Neehhh…. Nou nu je het me vraagt. Ik geloof het eigenlijk wel. Jaahh dat was ik vergeten maar ik heb toch wel een advocaatje besteld.


Jaahhh en dat doen ze hier goed hoor… Je krijgt hier een advocaatje met daarboven echt een heel grote laag slagroom.
En ze glundert terwijl ze het verteld en er weer aan terugdenkt….


Ik denk aan de uitdrukking ouwe snoeper… volgens mij gaat die eigenlijk over iets heel anders…. Maar hij is hier toch ook overduidelijk van toepassing.
Happiness is ( soms ;-) ) a piece of cake