Blogpagina Debbie

Respect

Ik had er al heel veel respect voor hoor !! Voor alle harde werkers en drukke doeners. In mijn directe omgeving voor dochterlief als verpleegkundige … en haar vriend op de ambulance .

Voor andere dochterlief als onderwijs en zorg assistent binnen het Mytyl onderwijs …. en voor haar vriend die dag maar ook in nacht en in weekenddiensten klaar staat als loodgieter …Voor manlief ook trouwens die al best lang lange dagen in weer en wind aan het bikkelen is in de bouw.

Ik had al heel groot respect voor alle doeners, alle handen aan het bed en alle handen uit de mouwen stekers…. Voor alle medewerkers in de zorg, voor het meisje bij de Hema bij het brood, voor de mevrouw achter de kassa bij de Bas, voor de vakkenvuller bij de Jumbo, voor de stratenmaker op de stoep en voor de heren die de ondergrondse vuilcontainers legen… Want je kunt ze gewoon niet kunt missen…. Letterlijk en figuurlijk…

De bobo’s, de strakke pakken… de dikdoeners en de egotrippers… We kunnen eigenlijk als we heel eerlijk zijn misschien best wel heel even zonder. Een paar weken , een maanden … nou ja …zolang als het nodig is …

Respect dus voor alle doeners !! Die keihard de handen uit de mouwen steken, die bikkelen en die buffelen en die niet lullen maar wel (door)poetsen…En misschien kunnen we straks als alles weer normaal is ( en wat is normaal ) dingen ook op een iets normalere manier gaan belonen ….

Voetballers, bestuurders met torenhoge inkomsten , modeontwerpers … die kunnen misschien straks ook best toe met net ietsjes minder.

Want in hoeveel huizen kun je tegelijkertijd wonen ? Hoeveel designer tassen wil je dragen ? En lopen schoenen van 3000 euro nu echt zo veel beter ? En een anti rimpelcrème van 400 euro … heb je nooit berekend hoeveel flessen handzeep je daar voor kunt kopen ?

Ik merk tijdens het schrijven dat er nog heel veel dingen opploppen …. Maar genoeg erover… tijd voor koffie…

De strekking lijkt me heel helder… misschien kunnen we in de toekomst iets normaler gaan doen... ook en zeker m.b.t. de beloning van diverse gewoon niet te missen harde werkers, drukke doeners en handen uit de mouwen stekers.