Blogpagina Debbie

Als een kind zo blij met mijn bezoek

Op vrijdagmiddag sloten de deuren voor bezoek aan het verpleeghuis waar mijn moeder woont. Ik snap het, ik vind het logisch en ik begrijp ook echt heel goed deze drastische maatregelen. Je wilt deze doelgroep ook gewoon beschermen voor en afschermen van om heel veel erger te voorkomen.

Een week eerder toen wij al aangaven we zoenen en knuffelen even niet hoor… kwam mijn moeder toch gewoon lachend en ondeugend op ons af schuifelen met de opmerking " nou maar ik doe het lekker toch hoor". Ik heb er vertrouwen in dat ze naar omstandigheden op de beste plek woont die je op dit moment kunt wensen.

Ik bracht de was ( die mijn zus in een tasje bij ons voor de deur had gelegd ) begin van die middag samen met een tekensjabloonapparaat wat van de dochters is geweest langs en we hebben echt gekeken naar wat haar als ze alleen op haar kamertje zit op dit moment nog blij kan maken, naast alle foto’s, cd tjes en de vele knuffelbeesten .. waar ze echt heel veel plezier aan beleefd.

Ik heb die middag helemaal gedaan alsof er totaal niets aan de hand was en dat is nog goed gelukt ook … we hebben gezongen, gelachen en genoten zoals altijd. Ze was zo blij als een kind met het tekenapparaat en we hebben gezellig mooie prinsessen getekend en kinderliedjes gezongen. Met afscheid nemen zeiden we beiden… nou het was gezellig he … tot snel! Ja tot snel …

Maar toch …. Ik moest wel een traantje wegpinken toen ik op de parkeerplaats naar mijn auto liep.. ( en dat mag dan weer niet he met je handen aan je gezicht zitten ) dus ik heb ze gewoon maar laten lopen. Met natte wangen kwam ik thuis… en toen hield dochterlief het ook niet meer droog. Je moet niet huilen hoor dan ga ik ook huilen. Ja lekker dan … ik mag toch ook wel eens huilen. Pff nou dat mocht gelukkig en daar konden we dan wel weer heel erg hard om lachen.

Het voelt raar … een beetje als vroeger toen ik de kinderen voor de allereerst wegbracht naar de kinderopvang, en toen waren heel veel mensen om me heen die zeiden dat had ik ook het komt goed. Nu heb ik ook veel mensen om me heen ( iedereen werd ouder ) in dezelfde of soortgelijke situatie, die misschien denken …. Ja dat had ik ook. En we kunnen nu nog niet tegen elkaar zeggen…. Het komt goed of het kwam goed … maar daar gaan we natuurlijk wel heel hard voor duimen met z’n allen.