Blogpagina Debbie

Helderziende

Half februari vlogen we terug na een cruise met de kids en aanhang vanuit Dubai. En wat heb ik me daar van te voren zorgen over gemaakt om wat er op dat moment in China aan de hand was …

Gaan we wel of gaan we niet… ik moest er niet aan denken vast te komen te zitten op een cruiseschip of in een land als Oman of zo… of ziek te worden in een land waar het veel minder goed geregeld is als bij ons… Wikken, wegen, waar doen we goed aan. De kids heel veel onbezorgder nog dan ik .. en dat is logisch en zelfs ook goed.


Wat kan je gebeuren ? En eerlijk is eerlijk daar hadden ze gelijk hier lopen we ook allerlei risico’s …. en ook de reisorganisatie zag geen enkel risico of enige belemmering. Dus we zijn gegaan en we hebben genoten….We zijn veilig en gezond weer terug gekomen en we kijken terug op een fijne reis, zagen prachtige dingen en we maakte mooie herinneringen… onbetaalbaar!!


Maar hoe anders is de wereld nu maar net even later…. Op heel veel plekken ter wereld zijn reizigers gestrand in zij verkeren in heel grote onzekerheid en soms zelfs onder erbarmelijke omstandigheden. Zorgen, ziekte, ellende, angst en verdriet.... ook heeeel dicht in de buurt.

Na het thuiswerken vandaag zit ik met dochterlief even te kletsen op de bank…. Nu is er gewoon wel gebeurd waar ik bang voor was he ….. voor dat we gingen… zeg ik. Ze kijkt me lachend aan en een beetje ondeugend ook….. en wat wil je daarmee zeggen dan ? Dat je ineens helderziende bent geworden ?


Samen lachen we er hard om … Nee dat zeker niet antwoord ik haar …. Maar ik was toch niet helemaal voor niets bezorgd….


Het is gewoon echt een enge tijd en een rare wereld. Het is een rare wereld en toch moeten we het wel samen gaan doen!! Samen met alle Nederlanders en samen met de rest van wereld zelfs !! En ik geloof er ook in dat we het samen gaan doen!! Hoe moeilijk het ook zal zijn … En ik geloof en hoop ook dat het misschien zelfs uiteindelijk na alle narigheid ons ook nog iets goeds brengt.


Inzicht… wijsheid … liefde… samenhorigheid… verbinding. En ik hoop zo enorm dat ik daarin gelijk krijg …..


En tjaa dochterlief dan…. en echt pas dan ….. dan ben ik misschien toch een heel piep piep piep klein beetje helderziend ;-) maar pas dan...
Want eerst gaan we hard hopen, duimen, bidden en wensen dat het goed komt.💕