Blogpagina Debbie

Corona moe

Een gedeelte van Nederland is heel erg Corona moe… ze trekken het niet meer en hebben wel een uitje verdiend ook vinden ze. Met z’n allen richting het Centrum. Shop till you drop en ze kunnen er ( misschien ) wel weer even tegen. Ik hoop oprecht dat hun draagkracht vergroot.

Lees meer

S ’nachts voor wakker maken ….

S ’nachts voor wakker maken ….

De Brasserie is sinds donderdag gesloten voor bezoek nadat een paar weken geleden de afdeling waar Mama Mia woont ook een weekje dicht was door een Corona besmetting. En ik snap het als dat nodig is om erger te voorkomen. We moeten het namelijk samen doen … en dat kan uiteraard niet zonder ons ( allemaal )

Lees meer

Dochters in een voorbeeldfunctie

Het is voor geen enkele dochter goed om als een prinsesje behandelt te worden …. Ook niet voor prinsesjes denk ik persoonlijk.

Lees meer

Ouder worden

Ouder worden hoe vindt u dat ? Ach … ik zag het al wel een tijdje aankomen 😉 ( orgineel is net iets anders en van Wim Kan )

Ik werd recent een jaartje ouder … 53 …. Iedereen die ouder is denkt …dat is nog lekker jong.
Iedereen die jonger is denkt ….maar dat is al best wel oud.

Lees meer

Niet normaal …

Terwijl de ene groep onderweg naar het overvolle strand en in een drukke koopgoot naar agenten schreeuwt laat ons normaal doen!

Denkt een andere groep ( maar misschien zonder lawaai te maken ) laat ze alsjeblieft normaal doen.

Lees meer

Je kan maar voorzichtig zijn

Je kan maar voorzichtig zijn… en dat ben ik 😉 Ik ben best doortastend, strijdvaardig, enthousiast en ook gedreven … maar een held ben ik niet.

Lees meer

Tussen kunst en kitsch

Tijdens mijn werkzaamheden als coördinator van een vrijwilligersorganisatie kwam ik bij veel bij mensen op huisbezoek en hoewel veel inrichtingen mijn stijl niet waren vond ik het wel altijd leuk om te zien hoe mensen van een huis een thuis maakten. Ik kwam vaak in flatjes in de typische jaren 70 stijl, met regelmaat in kleine eengezinswoningen met eiken kasten en beige vloerbedekking en heel af en toe in lichte nieuwe appartementen met riverdale accessoires.

Lees meer

Een kleurrijk geheel

Ben ik een blanke ? Met witte privileges ? Ja als ik alle omschrijvingen lees waarschijnlijk wel.
Maar hoe kom ik daar van af ?

Lees meer

De goede oude tijd

Ik stapte mijn auto uit en keek en luisterde naar de meisjes die op de stoep aan het zingen en dansen zijn…. hun mobiel versterkt … en een vette beat klinkt… 3 meisjes…. 3 Kleine meisjes…. Misschien 9 of maximaal 10 die zingen om het hardst en alsof het lieve lust is…..

Als je bitch wil chillen, is 't geen probleem...dan ga ik erheen, ik kom niet alleen....Want ik heb drank en drugs**, ik heb drank en drugs

Lees meer

Een goede buur...is goud waard

Een warme drukke werkdag een paar jaar geleden…. Ik voelde me niet helemaal topfit en ik was van plan mijn werk op tijd te verlaten…. Iets wat niet altijd helemaal lukt…. En zo ook op die dinsdag ondanks eerder anders voorgenomen …. Net toen ik mijn pc wilde uitzetten en de voicemail op de telefoon wilde zetten…..ging de telefoon weer…….zal ik nog opnemen…. of zal ik ……

Lees meer

Later wordt ( echt niet ) alles beter

De slaaprimpels die eerst af en toe een uurtje na het opstaan bleven zitten na een woelige nacht … zitten tegenwoordig standaard in mijn gezicht.

De haar op mijn kin heeft er een broertje en een zusje bij gekregen en de leesbril die nodig is om hem weg te plukken ging over van -1 naar -2…. iets lezen of goed zien zonder is echt onmogelijk geworden.

Lees meer

Denken in hokjes

Ik heb mijn hele lagere schoolleeftijd gezeten op de Jan Ligthart School in Vlaardingen. Sinds ik me kan herinneren was het hoofd van die school een donker getinte meester… meester Samsin ( of Sam Sin ) ik weet het niet meer helemaal …. Maar ik weet wel dat iedereen respect voor hem had. Had niets met maken met kleur of met afkomst maar gewoon met respect zoals je voor iedereen respect hoort te hebben… en zeker als kind voor een hoofd van de school.

Lees meer

Verschil ...

Ik geloof in gelijkheid ( en ik hoop op gelijkheid ) en ik geloof dat iedereen geboren is om goed te doen en om lief te hebben.

Lees meer

Er waren eens ….

2 leuke kleine blonde meisjes…..mijn meisjes….. Tentjes en kleedjes op de brede stoep voor de deur. Baby-born wiegjes en een badje.. en heel veel poppenkleertjes, een drinkflesjes en slofjes. Chocolade namaak sigaretjes, plastic hoge hakken….en een pruik.

Lees meer

Black lives matter

Black lives matter…. Of course!! Als ik ergens een hekel aan heb is het aan discriminatie. En dan ook aan iedere vorm van …. kleur, afkomst, geslacht, geloof, seksuele voorkeur…. voor mij zijn we allemaal gelijk en dat durf ik hardop te denken, te zeggen, te roepen, te schreeuwen en te schrijven.

Lees meer

Lieve dochters, vriendelijke moeder... verschrikkelijke dementie

Jaren geleden ... toen mijn moeder Mama Mia nog niet dementerend was .... vergezelde ik een van onze dochters bij een bezoekje aan een dokter in het ziekenhuis. Niet omdat het nodig was om erbij te zijn maar wel omdat het altijd gezellig is om even bij te kletsen en ik toch een vrije dag had.

Lees meer

Rotterdam in haar hart ... voor altijd

Het zal inmiddels een jaar of vijf geleden zijn en ik was op huisbezoek bij een cliënt…. Een dame van tegen de negentig. Haar gezondheid was niet zo best en haar geheugen misschien nog slechter.

Lees meer

Een woensdagmiddag ... lang geleden

Alweer jaren geleden 20 jaar, 25 jaar.. ik denk ergens er tussen in, een mooie zomerdag en spelende kinderen in de achtertuin. Was het vakantie? Misschien wel of anders een heerlijk lange vrije woensdagmiddag.

Lees meer

Geweld is niet normaal

Je kust je vrouw en zoontje gedag …. Het is hemelvaartsdag en het belooft een prachtige dag te worden. Jij hebt dienst je moet werken. Jammer maar het is niet anders dat hoort erbij en dat besef je heel goed. Je bent boa of je bent het niet. Je hebt hiervoor gekozen met alles wat erbij hoort.

Lees meer

Vakantie

Mensen snakken naar vakantie ook in Coronatijd.. En Cor en Don staan startklaar om te testen las ik. De ‘coronavrije’ vakantiereizen worden aangeboden vanaf 26 juni. Als ik denk aan wat maakt vakantie fijn … is het vooral even relaxen, er even helemaal uit zijn, even zorgeloos ontspannen en genieten van mooie maar zeker ook van lekkere dingen.

Lees meer

Mama Mia

Mama Mia hoe zou het met haar gaan ? En dan bedoel ik hoe zou het echt met haar gaan ?
Af en toe hebben we een video gesprek met wisselende resultaten, soms zit ze rustig en geïnteresseerd met de telefoon en heeft ze alle aandacht voor het beeld en een andere keer zie je alle hoeken van de kamer, de grond en het plafond en drukt ze binnen een halve minuut het cameraatje uit.

Lees meer

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam

16 mei 2020 Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam hoe leuk is (was) dat

Rotterdam ik hou er van ( een stad die me steeds weer verrast en gewoon groeit en ontwikkelt waar je bij staat ) en … het Songfestival ik ben fan ( en ik was al fan voor Nederland won ) Ik durf daar gewoon ook al jaren voor uit te komen.

Lees meer

De koude kant

Gehele erfenis bruidspaar dat stierf op huwelijksreis gaat naar de familie van de man.

De bizarre juridische strijd om de erfenis van een in 2016 overleden bruidspaar is voor de familie van de bruid geëindigd in een nieuw drama. Dinsdag bepaalde het gerechtshof in Den Haag dat de nabestaanden van de bruidegom recht hebben op de nalatenschap van twee ton las ik zojuist bij de Telegraaf.

Lees meer

Iets over oogsten en over zaaien ...en over een boer die een vrouw zocht …

"Nou, ik denk dat wij niet bij mekaar passen, denk ik.. „Gij kunt mij niet bijhouden" en „Ik denk dat jij te rustig bent." Zegt de boer waar geen boe, geen bah of überhaupt een serieus woord uitkomt.

Lees meer

Moederdag .... een ode aan ...

Moederdag

Misschien ben je moeder …. Een ding is zeker je hebt ( of je had ) een moeder. Ik begin met een ode aan hen … die mij tot een moeder maakten.

Lees meer

"Alles kan een mens gelukkig maken" …. een kritische noot ….

René Froger is teleurgesteld en dat snap ik. Toppers in Concert in december kan naar alle waarschijnlijk niet door kan gaan verteld hij in Shownieuws. „Weet je, wij mogen eigenlijk pas aan de bak als er een vaccin komt en dat is natuurlijk verschrikkelijk. Ik bedoel, uiteindelijk zijn wij artiesten, en dat is niet om zielig te zijn, van alle sectoren het hardst getroffen van iedereen.” zegt hij.

Lees meer

What’s in a name ( Willem Alexander )

Mensen die mij kennen vanuit een huwelijksvoltrekking weten het al…. Ik begin in de regel graag bij het begin. En om iets meer over Debbie te vertellen begin ik gemakshalve ook maar gewoon bij het allereerste begin.

Lees meer

Leef, Lach en Leer

Spannend !! Mijn eigen pagina... mijn eigen Blog

Lees meer

Dochterlief vliegt uit

Dochterlief gaat de deur uit…. Deze week gaat ze verhuizen. Bracht Corona ons weken lang heel gezellig samen in thuisquarantaine starten na de mei vakantie de scholen weer…. en dochterlief werkt met liefde en plezier op een Mytylschool in een kleuterklas.

Lees meer

De Meivakantie

Ik had oorspronkelijk geen plannen voor een tripje, geen reisje geboekt en ook geen toertje gepland.
Maar ik merk dat ik moe ben.

Lees meer

Respect

Ik had er al heel veel respect voor hoor !! Voor alle harde werkers en drukke doeners. In mijn directe omgeving voor dochterlief als verpleegkundige … en haar vriend op de ambulance .

Lees meer

Als een kind zo blij met mijn bezoek

Op vrijdagmiddag sloten de deuren voor bezoek aan het verpleeghuis waar mijn moeder woont. Ik snap het, ik vind het logisch en ik begrijp ook echt heel goed deze drastische maatregelen. Je wilt deze doelgroep ook gewoon beschermen voor en afschermen van om heel veel erger te voorkomen.

Lees meer

Helderziende

Half februari vlogen we terug na een cruise met de kids en aanhang vanuit Dubai. En wat heb ik me daar van te voren zorgen over gemaakt om wat er op dat moment in China aan de hand was …

Lees meer

Van Dale Online

Je moet tegenwoordig een heel klein beetje geluk hebben dat je onderweg geen treinduwer, geen steekpuber en geen treitervlogger tegenkomt…. En dan hebben we het nog niet eens over alle andere verwarde personen. Zo begon ik dit stukje …. het kon echt nog alle kanten op.

Lees meer

Happiness is a piece of cake...

Als we binnenkomen zit ze nog aan de eettafel. Het toetje net op en een beetje slagroom nog op haar wang. Heee begroet ze ons enthousiast wat leuk dat jullie er zijn. Wat een verrassing.

Lees meer